Header

Nieuwsbrief Groninger Combinatie

september 2017

Het nieuwe seizoen staat voor de deur. Jan heeft genoeg genoten van zijn clubkampioenschap, op de ALV een daverend applaus, en op naar een volgend jaar. Dan zal ook bekend zijn wie de bekerfinale zal hebben gewonnen: Maurice of Edwin. We zijn benieuwd. Over de zomertoernooien doen we verslag in een aparte nieuwsbrief, onze zomerspecial. Die is zeker de moeite van het lezen waard. In deze nieuwsbrief toch nog één zomeranalyse van één van onze talenten: Daan Noordenbos, een verslag van de clubkampioen, en verschillende blijken van activiteit ons bestuur: Groninger Combinatie presenteert zich aan de wereld (van 'banners' op braderieën tot hulp aan de Voedselbank [helpt u mee?]). Als toetje heeft Jan Baljé weer een combinatoire uitdaging voor ons samengesteld.

Last but not least: de aankondiging van de ALV met Gongschaak op 14 september, en de Nieuwjaarssimultaans op 7 september: Loek van der Hagen om 18:15 tegen de jeugd, Joris Brenninkmeijer rond de klok van acht tegen ons allen. Beide simultaans staan open voor wie het leuk vindt aan te schuiven!

---

!!! 14 september !!!

ALV

ALV

Algemene Ledenvergadering. Ons bestuur licht ons voor, blikt terug, rekent af, en durft vooruit te kijken. Komt allen, want interesse in onze vereniging schraagt de inzet van ons bestuur, en andere actieve vrijwilligers. Bovendien, na afloop spelen we Gongschaak!

Meer lezen.

---

Komende donderdag

Jeugdsimultaan door Loek van der Hagen

Jeugdsimultaan door Loek van der Hagen

Als opening van het nieuwe seizoen geeft Loek van der Hagen een simultaan aan onze jeugd. Rond de klok van 18:15 kunnen alle jeugdspelers aanschuiven. Je hoeft geen lid van de club te zijn om mee te doen. Ouders die zich nog jong voelen mogen wellicht ook de uitdaging aangaan, onze jonge simultaangever is voor de duvel niet bang!

Meer lezen.

---

Donderdag aanstaande

'nieuwjaars'simultaan Joris Brenninkmeijer

Nieuwjaarssimultaan Joris Brenninkmeijer

Weet iedereen het nog? Govert was als eerste klaar: openingsfrivoliteiten weet Joris wel raad mee. Teamgenoten (Maurice) werden wat meewarig aangekeken: jij ook hier? Maar de kers op de taart was natuurlijk de heerlijke overwinning van Annelies! Voorafgaand geeft Loek van der Hagen een simultaan tegen de jeugd vanaf een uurtje of 18:30! Wie gaat er dit jaar met de …

Meer lezen.

---

Daan analyseert 2 partijen van zijn ONJK

Daan Noordenbos spectaculair op ONJK

Daan laat op de interne al vaker zien waartoe hij in staat is. Aanvallen, de denktank in, en hopen dat het klopt. Het levert vaak spannende partijen op: een koningindiër tegen Jan is de eerste die mij zo te binnen schiet. Het mag daarom niet verbazen dat Daan met meerdere partijen opging voor de spektakelprijs van het ONJK, het Open …

Meer lezen.

---

Jan Baljé clubkampioen '16-'17

Kan dat wel, je eigen eer en glorie bezingen op de website? Tsja toch maar doen, want het publiek is hongerig om nieuws en wie gaat het anders doen? Ik heb nu net even tijd totdat de kinders thuis komen. Oh, de wasdroger is net klaar. Het is duidelijk dat het leven in elk geval gewoon door gaat na het …

Meer lezen.

---

Energy Sport Xperience 9 september 2017

Groninger Combinatie heeft zich aangemeld voor de Energy Sport Xperience dat wordt gehouden in Kardinge op 9 september 2017 aanstaande. Dit evenement is onderdeel van de Nationale sportweek en geeft de kans nieuwe leden te werven en andere verenigingen te ontmoeten.

Naast Groninger Combinatie zullen zo'n beetje alle sporten in de Kardinge hal zich presenteren en zullen er spelers van de Energy valley TOPclubs zoals Donar, NIC, FC Groningen en GIJS het evenement opluisteren.

Hulp is welkom om deze dag tot een succes te maken, dit geldt zowel voor volwassen als jeugdleden. Je kunt je aanmelden bij Wim Krijnen of Robert de Boer.

---

Goed Geregeld Groningen

Groninger Combinatie heeft zich gepresenteerd op de markt "Goed geregeld Groningen". Op deze markt kunnen verenigingen, stichtingen en bedrijven diensten aanbieden en afnemen. Groninger Combinatie heeft op deze markt twee deals gemaakt namelijk een samenwerking overeenkomst met Humanitas Groningen en de Voedselbank.

Met Humanitas Groningen is afgesproken dat enkele deelnemers aan hun programma acht avonden welkom zijn bij Groninger Combinatie voor trainingen en schaken. Als tegenprestatie kan Groninger Combinatie tweemaal gebruik maken van de tuinzaal in het gebouw aan het A-Kerkhof van Humanitas.

Met de Voedselbank is afgesproken dat Groninger Combinatie één keer per twee weken voor de klanten van de Voedselbank in het voedselbankgebouw schaken aanbiedt. De tegenprestatie is nog niet geheel duidelijk maar ledenwerving is mogelijk en lunch-pakketten en prijzen in natura voor de Groninger Combinatie toernooien lijken tot de mogelijkheden te behoren.

Hulp om de deals een succes te maken is welkom!

---

Bestuurswissel

Het bestuur van Groninger Combinatie is inmiddels twee jaar in functie en volgens de statuten zullen de bestuursleden september 2018 na drie jaar af moeten treden. Om te voorkomen dat alle bestuursleden tegelijkertijd aftreden is ervoor gekozen om al na twee jaar twee bestuursleden af te laten treden namelijk Wim van Beersum (herkiesbaar) en Fons van Hamond (niet herkiesbaar).

De komende ALV van 14 september zullen de bestuursleden aftreden en zullen nieuwe bestuursleden gekozen kunnen worden. Belangstellenden voor een bestuursfunctie kunnen zich vóór de ALV melden bij de secretaris Fons van Hamond.

---

Banners

Groninger Combinatie wil meer aan leden- en fondswerving doen. Ter ondersteuning hiervan  is een banner ontwikkeld samen met Jozias Hillenkamp. Van de banner zijn twee examplaren gemaakt.

De banners kunnen worden gebruikt om Groninger Combinatie duidelijk te presenteren tijdens evenementen, braderieën, schaakhappenings, enzovoorts.Leden die een idee hebben voor de inzet van de banners of deze willen gebruiken kunnen zich melden bij het bestuur.

---

September combi's

Het was weer een vruchtbare zomer voor combinaties, maar bij nadere inspectie bleek er nog een kleine 'backlog' te zijn van het eind van vorig seizoen. De zomercombi's komen de volgende keer, dat is beloofd! Heb je zelf ook een mooie combinatie gespeeld? Mail hem dan naar Jan Baljé. Als je denkt dat je de oplossing hebt dan kun je …

Meer lezen.

---