Schermafbeelding 2018-09-05 om 10.56.40

Nieuwsbrief oktober 2021

Het nieuwe seizoen is inmiddels van start gegaan. Met een knal kunnen we constateren. De interne is druk bezocht met gemiddeld 15 borden. Veel nieuwe gezichten, wat de sfeer zeker ten goede komt. Extern wordt er ook al veel gespeeld, en binnenkort komt ook de Nosbocompetitie op gang. We kunnen weer echt gewoon schaken.

Treurig is het nieuws van het overlijden van Piet Hondema. Een schaker pur sang met een kleine liefhebberij richting de jenever.

Verder in deze nieuwsbrief: de trainingen gaan weer beginnen. Meld je aan als nog niet uitgeleerd bent. Leden, ontvangers van de nieuwsbrief, niet-leden van de club, iedereen is welkom. (Neem bij vragen even contact op met Jan Baljé ).

En een kort verslag alv : meerdere leden ontvingen het KNSB-speldje voor hun 50-jarig lidmaatschap.

Tot slot: morgen, donderdag 7 oktober begint de Rapidcompetitie. In- en uitdraaien naar wens. Aanmelden vooraf mogelijk, maar niet verplicht. Tot morgen dus voor een avondje warmdraaien voor de KNSB-zaterdag!

Training najaar 2021

Het is weer zover! De inschrijvingen voor de trainingen is geopend. Zeker voor de nieuwe leden is dit een leuke manier om snel beter te worden. Meer details en aanmelden: zie de trainingspagina.

Meer lezen
Training najaar 2021

Piet Hondema overleden

Piet Hondema overleden
Vanmiddag bereikte ons het treurige nieuws dat Piet Hondema op 22 september is overleden. Piet was een markante man, ons 'eeuwige lid', snelschaker van formaat, groot liefhebber van jenever ook. Onlangs nog ontving hij de KNSB-erespeld voor het 50-jarig lidmaatschap. Het bleek een laatste saluut aan een rijk en veelomvattend schaakleven. De uitvaart vindt plaats op woensdag 29 september om …

Meer lezen

Beginnerstoernooi een mooi success

Parallel aan de ALV organiseerden we afgelopen donderdag een 'beginnerstoernooi' in de bar. Het idee dat nieuwe schakers willen schaken in plaats van vergaderen bleek een schot in de roos, er waren maar liefst 14 nieuwe gezichten. De meesten waren afkomstig uit de stad, maar ook Assen, Winschoten en Kiev (!) waren vertegenwoordigd. Wat opvalt is dat veel van deze …

Meer lezen
Beginnerstoernooi een mooi success

50-jaar-lid-speldjes op de alv

50-jaar-lid-speldjes op de alv
Donderdag 16 september was het tijd voor de jaarlijkse alv. De meeste jaren, laten we eerlijk zijn, een moetje, of een DNA-tje. Maar deze editie stond in het teken van de uitreiking van maar liefst 5 (!) KNSB speldjes voor een 50-jarig lidmaatschap van de schaakbond. Natuurlijk was er ook een volwaardige alv, met agenda, verkiezingen, begrotingen etc, maar hier …

Meer lezen
MailPoet