Schermafbeelding 2018-09-05 om 10.56.40

Nieuwsflits mei 2020

Captain Hindsight aka Jack Brolin bba Peter Hendriks won vorige week de clubavond. Zal het hem vanavond weer lukken? Zondag was Groninger Combinatie weer de grootste! Helaas zat er weer niet meer in dan plaats 5. Komende week wordt het aanpoten, met nieuwkomer HWP Sas van Gent erbij. Het woord "Meesterklassespijtoptant" trok hen over de streep om mee te gaan doen!
Help allen mee de onvoorstelbare plaatsen 8 en 9 ver van ons te houden!

Vrijdag kan iedereen zich aansluiten bij het teamNL 'Maxjananish' voor een teambattle https://lichess.org/tournament/zmml8q5h tegen paar serieus grote teams! Speeltempo 1 + 0.

Nieuw sterretje aan het GC-firmament is ons chess.com team: Groningen Combinatie. Wij nodigen iedereen uit ook daar lid te worden.
Het bestuur heeft besloten pas in september de mogelijkheid van een clubavond te overwegen. Dit seizoen mag als gesloten beschouwd worden.

Clubavond

https://lichess.org/tournament/AxJwRbkV

Wachtwoord: Groningercombinatie


Donderdag 14 mei van 20:00 tot 22:00 Speeltempo: 3 + 2

Online meeting met zo min mogelijk vloeken, af en toe een uitroep van verbazing, etc:
https://meet.jit.si/GCzondagbattle

Team NL Maxjananish

https://lichess.org/tournament/zmml8q5h

Vrijdag 15 mei (20:00-22:00): teambattle met 'Maxjananish', 1+0, livestreams etc, ronde de 1000 spelers!

GC Teamwedstrijd

https://lichess.org/tournament/zjbKPvZT

Zondag 17 mei van 20:00 tot 22:00


Speeltempo: 3 + 2

Meld je allemaal vast aan!

Online meeting met zo min mogelijk vloeken, af en toe een uitroep van verbazing, etc:
https://meet.jit.si/GCzondagbattle

Berserk

Op Lichess bestaat de optie 'Berserk', wij gebruiken op onze toernooien die optie ook. Wie op de 'berserk'knop drukt, halveert zijn speeltijd, en verspeelt het increment. Je kunt je voorstellen, bij 3 + 2, dat met anderhalve minuut op de klok, en geen extra tijd, de druk toeneemt, en de haast, en etc. Leuk om mee te experimenteren, zeker in een 10-minuten toernooitje. Met een berserk partij win je ook extra punten, de reden om het wel te doen!
(persoonlijke noot: de redenen om níet op de knop te drukken: je verliest geheid veel op tijd, soms kom je 0.1 sec tekort voor een mat-in-1 tegen VonSchinkhausen, wat niet goed is voor je directe omgeving, of de partijen die je erna speelt)

DE TEAM BATTLE OP ZONDAGAVOND

Zelf heb ik er nu ook al twee keer aan meegedaan: de Team Battle op zondagavond. Twee uur lang online snelschaken tegen zware tegenstand, een heel intensieve om niet te zeggen slopende ervaring. Ooit was ik een goede snelschaker, maar daar is tegenwoordig weinig meer van over. Leeftijd? Matige mouse handling? Tja, het zal allemaal meespelen, ook de onwenningheid met …
Meer lezen
DE TEAM BATTLE OP ZONDAGAVOND
MailPoet