Schermafbeelding 2018-09-05 om 10.56.40

Nieuwsflits mei 2020

Afgelopen zondag was Groninger Combinatie weer de grootste! Helaas zat er niet meer in dan plaats 5. Kneus schreef een heerlijk verslag van zijn partij tegen 'wesjuh'. En Loek van der Hagen werd afgelopen week Nederlands kampioen bij de B-jeugd!

Vrijdag kan iedereen zich aansluiten bij het teamNL 'Maxjananish' voor een teambattle https://lichess.org/tournament/Q4cFlhBj tegen paar serieus grote teams! Speeltempo 3 + 0.

Nieuwe ster aan het GC-firmament is ons chess.com team: Groningen Combinatie. Wij nodigen iedereen uit ook daar lid te worden. De eerste en belangrijkste reden achter dit nieuwe team is een uitdaging van SISSA voor een correspondentie-teamwedstrijd. Ik heb zelf nog geen idee wat het precies inhoudt, maar een handschoen moet je nooit laten liggen, nietwaar.

Clubavond

https://lichess.org/tournament/mP2doEFj

Wachtwoord: Groningercombinatie


Donderdag 7 mei van 20:00 tot 22:00 Speeltempo: 3 + 2

Online meeting met zo min mogelijk vloeken, af en toe een uitroep van verbazing, etc:
https://meet.jit.si/GCzondagbattle

Team NL Maxjananish

https://lichess.org/tournament/Q4cFlhBj

Vrijdag 8 mei (20:01-21:31): teambattle met 'Maxjananish', 3+0, livestreams etc, ronde de 1000 spelers!

GC Teamwedstrijd

https://lichess.org/tournament/nXf94e8O

Zondag 10 mei van 20:00 tot 22:00


Speeltempo: 3 + 2

Meld je allemaal vast aan!

Online meeting met zo min mogelijk vloeken, af en toe een uitroep van verbazing, etc:
https://meet.jit.si/GCzondagbattle

Gambiettoernooi

Oude tijden herleven bij stadsgenoot Staunton. Afgelopen maandag het Evansgambiet-toernooi op lichess. Het was weer een leuk toernooitje, Jonashilwerda won. Houdt de website van Staunton in de gaten voor de link naar een nieuw gambiettoernooi op maandag 4 mei (begint later dan acht uur).

Berserk

Op Lichess bestaat de optie 'Berserk', wij gebruiken op onze toernooien die optie ook. Wie op de 'berserk'knop drukt, halveert zijn speeltijd, en verspeelt het increment. Je kunt je voorstellen, bij 3 + 2, dat met anderhalve minuut op de klok, en geen extra tijd, de druk toeneemt, en de haast, en etc. Leuk om mee te experimenteren, zeker in een 10-minuten toernooitje. Met een berserk partij win je ook extra punten, de reden om het wel te doen!
(persoonlijke noot: de redenen om níet op de knop te drukken: je verliest geheid veel op tijd, soms kom je 0.1 sec tekort voor een mat-in-1 tegen VonSchinkhausen, wat niet goed is voor je directe omgeving, of de partijen die je erna speelt)

DE TEAM BATTLE OP ZONDAGAVOND

Zelf heb ik er nu ook al twee keer aan meegedaan: de Team Battle op zondagavond. Twee uur lang online snelschaken tegen zware tegenstand, een heel intensieve om niet te zeggen slopende ervaring. Ooit was ik een goede snelschaker, maar daar is tegenwoordig weinig meer van over. Leeftijd? Matige mouse handling? Tja, het zal allemaal meespelen, ook de onwenningheid met …
Meer lezen
DE TEAM BATTLE OP ZONDAGAVOND

Loek Nederlands kampioen B!

DSC04116
Het jaarlijkse NK A,B,C jeugd werd dit jaar, zoals wel meer dit jaar, achter een scherm bestreden. Deelnemers konden aan meerdere toernooien meedoen, zolang de leeftijd dit toestond. Zo zagen we Machteld en Nanne van Foreest meerdere keren meedoen. Ook Loek van der Hagen was dit van plan, maar een slechte verbinding kostte hem zijn toernooi in de C-groep. Machteld …
Meer lezen
MailPoet