Schermafbeelding 2018-09-05 om 10.56.40

Nieuwsflits mei 2020

Afgelopen zondag was Groninger Combinatie weer de grootste! Helaas zat er niet meer in dan plaats 5. Toch waren we zeker niet verzwakt opgekomen, met Bonno uiteindelijk op plaats 1, en Sipke, Nick en Jan daarachter. Achter Kneus, die het presteerde met dit tempo ook gewoon allemaal remises te spelen (!), was het verval in kwaliteit te groot. Waar was GC2?!

De wekelijkse interland ging deze week helaas niet door, de Duitse organisatie wilde graag een avondje vrij. Wel kan iedereen zich aansluiten bij het teamNL 'Maxjananish' voor een teambattle op vrijdag.

Nieuwe ster aan het GC-firmament is ons chess.com team: Groningen Combinatie. Wij nodigen iedereen uit ook daar lid te worden. De eerste en belangrijkste reden achter dit nieuwe team is een uitdaging van SISSA voor een correspondentie-teamwedstrijd. Ik heb zelf nog geen idee wat het precies inhoudt, maar een handschoen moet je nooit laten liggen, nietwaar.

Clubavond

https://lichess.org/tournament/wlVa3Ni8

Wachtwoord: Groningercombinatie


Donderdag 30 april van 20:00 tot 22:00 Speeltempo: 3 + 2

Online meeting met zo min mogelijk vloeken, af en toe een uitroep van verbazing, etc:
https://meet.jit.si/GCzondagbattle

Team NL Maxjananish

https://lichess.org/tournament/0DMKosoW

Vrijdag 29 april (20:01-21:31): Bullet teambattle met 'Maxjananish'.

GC Teamwedstrijd

https://lichess.org/tournament/1yfTAgnT

Zondag 3 mei van 20:00 tot 22:00


Speeltempo: 3 + 2

Meld je allemaal vast aan!

Online meeting met zo min mogelijk vloeken, af en toe een uitroep van verbazing, etc:
https://meet.jit.si/GCzondagbattle

Gambiettoernooi

Oude tijden herleven bij stadsgenoot Staunton. Afgelopen maandag het Evansgambiet-toernooi op lichess. Het was weer een leuk toernooitje, Jonashilwerda won. Houdt de website van Staunton in de gaten voor de link naar een nieuw gambiettoernooi op maandag 4 mei (begint later dan acht uur).

Berserk

Op Lichess bestaat de optie 'Berserk', wij gebruiken op onze toernooien die optie ook. Wie op de 'berserk'knop drukt, halveert zijn speeltijd, en verspeelt het increment. Je kunt je voorstellen, bij 3 + 2, dat met anderhalve minuut op de klok, en geen extra tijd, de druk toeneemt, en de haast, en etc. Leuk om mee te experimenteren, zeker in een 10-minuten toernooitje. Met een berserk partij win je ook extra punten, de reden om het wel te doen!
(persoonlijke noot: de redenen om níet op de knop te drukken: je verliest geheid veel op tijd, soms kom je 0.1 sec tekort voor een mat-in-1 tegen VonSchinkhausen, wat niet goed is voor je directe omgeving, of de partijen die je erna speelt)
MailPoet