Schermafbeelding 2018-09-05 om 10.56.40

Nieuwsflits april 2020

Afgelopen zondag speelde Groninger Combinatie de beste teambattle tot nu toe. Met meer dan 30 (!) spelers hadden we verreweg het grootste team op de been gebracht. Echt super.
Ook de oproep aan onze topspelers leverde een geweldige boost in speelsterkte op. We konden zeker in het begin heel goed partij geven aan LSG en Kennemer. Uiteindelijk kwam Apeldoorn ons nog voorbij. Jammer, maar absoluut geen schande.
Inmiddels heeft ons team meer dan 60 leden: nog even en we zijn op lichess groter dan in het 'echt'. Voor komende zondag dus hetzelfde recept. Met zijn allen spelen, en de toppers zorgen voor de punten.

Zoals beloofd heeft GC zich geplaatst voor de internationale teambattle op woensdag, dat is dus vanavond. Iedereen die het leuk vindt, meld je vast aan. Je kunt ook meedoen in de jitsimeeting op https://meet.jit.si/GCzondagbattle Voor wie extra contact met clubgenoten ontbeert in deze tijd.

Om mee te spelen heb je een (gratis) account op lichess.org nodig. Zo'n account heb je vrij snel aangemaakt, maar wacht liever niet tot 2 voor 8 als je om 8 uur direct wilt indraaien. Met je account kun je je aanmelden bij ons lichess team: https://lichess.org/team/groninger-combinatie
Daarna kun je je individueel aanmelden voor onze teamwedstrijden op de zondag. Het toernooi draait van 20:00 tot 22:00. Speeltempo is 3+2.

Interland

https://lichess.org/tournament/BvFKTifU

Woensdag 22 april (20:01-21:31): Interland NL-GER.

Online meeting met zo min mogelijk vloeken, af en toe een uitroep van verbazing, etc:
https://meet.jit.si/GCzondagbattle

Clubavond

https://lichess.org/tournament/Sf1morhA

Wachtwoord: Groningercombinatie


Donderdag 23 april van 20:00 tot 22:00 Speeltempo: 3 + 2

Teamwedstrijd

https://lichess.org/tournament/3R1v6Ic2

Zondag 26 april van 20:00 tot 22:00


Speeltempo: 3 + 2

Meld je allemaal vast aan!

Online meeting met zo min mogelijk vloeken, af en toe een uitroep van verbazing, etc:
https://meet.jit.si/GCzondagbattle

Gambiettoernooi

Oude tijden herleven bij stadsgenoot Staunton. Afgelopen maandag het Boedapester gambiet-toernooi op lichess. Het was een verschrikkelijk toernooitje, Jonashilwerda won. Houdt de website van Staunton in de gaten voor de link naar een nieuw gambiettoernooi op maandag 27 april.

Berserk

Op Lichess bestaat de optie 'Berserk', wij gebruiken op onze toernooien die optie ook. Wie op de 'berserk'knop drukt, halveert zijn speeltijd, en verspeelt het increment. Je kunt je voorstellen, bij 3 + 2, dat met anderhalve minuut op de klok, en geen extra tijd, de druk toeneemt, en de haast, en etc. Leuk om mee te experimenteren, zeker in een 10-minuten toernooitje. Met een berserk partij win je ook extra punten, de reden om het wel te doen!

MailPoet