Schermafbeelding 2018-09-05 om 10.56.40

Nieuwsflits april 2020

Deze week speelt GC in de 1e battle, tegen Apeldoorn, LSG, Stukkenjagers, SISSA(pr), Maastricht(pr), Spijkenisse, Woerden en LOS. Nieuw is het team van Kennemer Combinatie!


Nogmaals: iedereen, en we zijn inmiddels met 53 lichessleden, is meer dan welkom om mee te spelen. Beter 40 man in het team, dan 20! Aan de bovenkant is de tegenstand inmiddels bovengemiddeld. De meesterklasse roert zich. Aan GC1 en GC2 daarom de oproep: ga de uitdaging aan. Ook is het leuk om van tevoren te zien dat je teamgenoten zich hebben aangemeld. Ben je van plan mee te doen, meldt je vast aan.

De top 5 plaatst zich voor een internationale teambattle op de woensdag, de laatste twee teams degraderen naar de 2e teambattle.

Om mee te spelen heb je een (gratis) account op lichess.org nodig. Zo'n account heb je vrij snel aangemaakt, maar wacht liever niet tot 2 voor 8 als je om 8 uur direct wilt indraaien. Met je account kun je je aanmelden bij ons lichess team: https://lichess.org/team/groninger-combinatie
Daarna kun je je individueel aanmelden voor onze teamwedstrijden op de zondag. Het toernooi draait van 20:00 tot 22:00. Speeltempo is 3+2.

Clubavond

https://lichess.org/tournament/MMT3LwbO

Wachtwoord: Groningercombinatie

Donderdag 16 april van 20:00 tot 22:00 Speeltempo: 3 + 2

Teamwedstrijd

https://lichess.org/tournament/NmwNTP01

Zondag 19 april van 20:00 tot 22:00

Speeltempo: 3 + 2

Gambiettoernooi

Oude tijden herleven bij stadsgenoot Staunton. Afgelopen maandag het Deens gambiet-toernooi op lichess. Het was een erg leuk toernooitje, Houthakker73 won. Houdt de website van Staunton in de gaten voor de link naar een nieuw gambiettoernooi op maandag 20 april.

Beserk en computergebruik

Op Lichess bestaat de optie 'Beserk', wij gebruiken op onze toernooien die optie ook. Wie op de 'beserk'knop drukt, halveert zijn speeltijd, en verspeelt het increment. Je kunt je voorstellen, bij 3 + 2, dat met anderhalve minuut op de klok, en geen extra tijd, de druk toeneemt, en de haast, en etc. Leuk om mee te experimenteren, zeker in een 10-minuten toernooitje. Met een beserk partij win je ook extra punten, de reden om het wel te doen!

Daarnaast gebeurt het helaas soms, dat spelers hun speelssterkte een 'boost' geven door een computer te laten meedraaien. Dit mag natuurlijk niet, lichess heeft ook een ontdekkingsprogramma dat goed werkt, en wie dit toch doet raakt zijn account kwijt. Het is ook niet leuk...
Voor wie de verleiding voelt: probeer eens een (online) training. Sipke, Jan, Maurice, Vincent helpen je graag binnen de kortste keren naar een hoger schaakplan!
MailPoet