Schermafbeelding 2018-09-05 om 10.56.40

Nieuwsbrief september 2018

Een nieuw seizoen, een nieuw jasje. En niet alleen deze nieuwsbrief, ook de website heeft, deels noodgedwongen, enige aanpassingen ondergaan. We hopen dat jullie dit alles kunt waarderen, maar staan natuurlijk open voor suggesties. Voor nu: veel leesplezier met deze nieuwsbrief, en veel schaakplezier voor het nieuwe seizoen!

13 september: ALV

Ons bestuur heeft begin van het nieuwe seizoen alle zaken weer netjes op een rij staan. Althans, daarvan mogen we uitgaan. Op donderdag 13 september krijgen we tekst en uitleg, als altijd begint de vergadering stipt om acht uur.

Website gehackt, vernieuwd

Afgelopen periode had onze website te maken met een hack. De malafide codes hadden zich goed gemaskeerd, en pas na veelvuldig ingrijpen van onze webhost Antagonist lijkt alles nu weer te werken zoals het hoort. Gevolgschade: sommige onderdelen moesten eraan geloven, en ook in het uiterlijk is wat aangepast.
Als het goed is kan iedereen nog steeds inloggen met dezelfde gegevens, maar we hebben wel de beveiliging wat opgeschroefd. Mocht het niet lukken, mail dan even naar Govert, hij moet het kunnen oplossen.
Nieuw is de archiefpagina oudemeuk.groningercombinatie.nl, waar stukjes van 2011 tot 2015 te vinden zijn. Ook nieuw is de RSS-feed naar de blog van Jacques Jambon, de liefhebbers van zijn stukjes kunnen hun hart ophalen. Zijn blog staat in de sidebar onder het Komkommerschaaknieuws. Hieronder staat alvast een voorproefje van Jaaps, excusez, Jambons werk.

Opening seizoen: Sipke Ernst geeft simultaan

Net als voorgaande jaren beginnen we met een simultaan. Op donderdag 6 september gaan de deuren weer open, hartelijke begroetingen, lekkere hapjes en drankjes van het bestuur (??), en vanaf een uur of acht: eindelijk weer eens achter het bord. Dit jaar de brandende vraag: wat spelen we tegen Sipke... Komt allen. ]
Meer lezen

Decolleté's en shorts taboe in de toernooizaal!

Wie mij langer volgt, weet dat ik mij, in ieder geval op de foto, zeer decent presenteer, met een celebrety als Scarlett Johanssen, gefotoshopt, dat dan weer wel. Niet zoals ze er op de rode loper bij loopt, dat leidt de aandacht maar af en dat vindt Sava Stoisavljevic, Inkijk? Secretaris-generaal van de ECU -Europese Schaakunie- nu ook, op ongeoorloofde …
Meer lezen

Teamindeling nieuwe seizoen

Als het goed is heeft iedereen voor de vakantie al de nieuwe teamindeling per mail ontvangen. Hierbij ten overvloede op de website nog eens. Een paar sterke nieuwe namen in het eerste, de jeugd krijgt serieuze kansen (zet hem op!), en ook in de lagere teams mooie aanvulling. Interessant wordt natuurlijk het nieuwe 'iedereen speelt op zaterdag' concept. Waar vinden …
Meer lezen
MailPoet