Schermafbeelding 2018-09-05 om 10.56.40

Nieuwsbrief juni 2019

Morgenavond beginnen de play-offs: Jan Baljé, Adrian Clemens, Sandro Sweet en Govert Pellikaan gaan strijden om het clubkampioenschap. Tegelijkertijd organiseert GC altijd de junivierkampen: een vierkamp op rating ingedeeld, open voor alle spelers, waarvan de resultaten meetellen voor de KNSB-rating. Van harte aanbevolen, je kunt nog net meedoen en je AANMELDEN.
En neem vooral ook even de tijd om onderstaand bericht van het bestuur goed te lezen, alleen al helpen meedenken schraagt hun inzet om de club vooruit te helpen!

Van het bestuur

Groeistuip

We doen het goed! In het laatste schaakmagazine zijn we op de derde plaats gekomen voor de verenigingsprijs met een ledenaanwas van 15. Als de peiling nu was gehouden waren we zelfs op de eerste plaats gekomen: 22 nieuwe leden. Vooral de jeugd laat een enorme ledengroei zien. Zaterdag 18 mei deden er 3 jeugdteams mee aan het NOSBO jeugdteamkampioenschap. Opmerkelijk was dat alle deelnemers vorig seizoen nog geen lid waren. Misschien zijn we wel aan het groeien tot één van de grootste verenigingen van het land?!
Ook sportief zijn de nodige resultaten te melden. Zowel het eerste team als het tweede zijn kampioen geworden. Het eerste volgens verwachting, hoewel het na verlies tegen laagvlieger ASV wel spannend is geweest. De eerste plaats van het tweede tartte elke voorspelling! Het betekent dat we volgend seizoen weer op het allerhoogste niveau meespelen. Dat we op topniveau meedraaien blijkt ook uit het feit dat bij de heren 2 spelers (Sergei Tiviakov en Jan Werle) en bij de dames 1 speelster (Iozefina Paulet) aan het Nederlands Kampioenschap deelnemen. En we zijn natuurlijk onverminderd trots op al die andere deelnemers met Groningse roots: Ivan Sokolov, Jorden en Lucas van Foreest.
Het Groningse schaken zit weer in de lift, en hoe dat zo komt? Kennelijk hebben we een goede uitstraling met een gevarieerd aanbod, dat potentiële leden aantrekt. Maar er zou nog meer gedaan kunnen worden. En daarvoor hebben we jullie nodig. En het mooie is: iedereen kan wel íets doen.

Vele handen...

De vereniging drijft op de inzet van leden. En zonder de actieve leden tekort te willen doen, we kunnen nog veel meer doen voor het schaken, voor de jeugd, voor de club. Het bestuur wíl ook meer gaan doen. Een beetje ambitie kan geen kwaad, nietwaar? En daartoe hebben we een aantal plannen op een rij gezet. Zo kan iedereen eens rustig kijken of er iets tussen staat waarbij hij of zij iets kan bijdragen. Voor alle onderwerpen geldt: wij zorgen voor voldoende 'handen', zodat het voor iedereen ook echt leuk kan zijn om wat te helpen!

Wat zou er gedaan kunnen worden?

 • Assistentie bij de organisatie van de interne competitie
 • Ondersteuning bij de organisatie van toernooien
 • Verzorgen van trainingen op basisscholen en voorgezet onderwijs
 • Ouders van jeugd begeleiden in het ontwikkelen van spelinzicht
 • Trainingen verzorgen op de jeugdafdeling
 • Begeleiding van de jeugd naar wedstrijden
 • Het up to date houden van de jeugd op de website
 • Het ontwikkelen van promotionele activiteiten
 • Het versterken van het bestuur

Besturen, iets voor jou?

Een hele reeks van activiteiten waarvoor leden zich in kunnen zetten. Het laatste is het meest urgent. Zonder bestuur geen vereniging. Het bestuur bestaat op dit moment uit (slechts) 3 leden: Job Holtz, voorzitter, Wim Krijnen, penningmeester en Wim van Beersum, interne competitie en toernooizaken. De functie van secretaris is al langer vacant. Job Holtz heeft bij zijn aantreden al duidelijk gemaakt dat hij de functie in principe niet langer wil uitoefenen dan tot het eind van dit seizoen. Kortom, we dreigen het nieuwe seizoen te starten met 2 bestuursleden. Daar kan geen daadkracht meer van worden verwacht, hooguit de vereniging op de rails houden. De volgende functies moeten met ingang van het nieuwe seizoen worden vervuld:
 • Voorzitter
 • Secretaris
 • Bestuurslid jeugdzaken
Wie meldt zich? Je kunt altijd informatie krijgen bij een van de bestuursleden.
MailPoet